במהלך מלחמה או כל מצב חירום, אין זמן ומשאבים רגשיים וארגוניים להשקיע בתהליכי פיתוח מנהלים ופיתוח חוסן באופן סדור כפי שנעשה בשגרה. זהו זמן שבו מיומנויות המנהיגות והחוסן הקיימות נדרשות לבוא לידי ביטוי. יחד עם זאת, זהו זמן שמאופיין במתח, לחץ, עומס, חוסר וודאות, ואתגרים ניהוליים קיצוניים. לאור זאת, משאבי החוסן והמנהיגות "מתכלים" במהירות רבה ונדרש למלא אותם ולאפשר למנהלים ולעובדים מרחב לתמיכה במציאת פתרונות פרקטיים לדילמות ולאתגרים הצפים בתקופה זו.
בנוסף, ארגונים רבים מתמודדים עם אובדן ושכול – בין אם באופן ישיר כשמנהלים/עובדים נפגעו במהלך המלחמה ובין אם עובדים/מנהלים שחוו אובדן בקרב משפחה/חברים.
נוסף על אלו, בזמן מלחמה עובדים ומנהלים רבים מגויסים למילואים ולכן ארגונים מתמודדים עם חוסר בכוח אדם שמשפיע אף הוא הן בהיבט היכולת לשמר רציפות תפקודית בארגון והן בהיבט רגשי.
לפיכך BeMind מציעה מספר אפשרויות למענה ניהולי-מנהיגותי לארגונים – הן למנהלים והן לעובדים:
חברת BeMind מציעה מגוון תכנים, תוכניות והרצאות כמענה לצרכים העולים בארגונים בזמן המלחמה. לעיונכם
מספר הרצאות בנויות שכבר הועברו בארגונים וזכו לפידבקים חיוביים.
1. כלים לניהול משימות ועובדים בזמן מלחמה – לכל אחד ואחת מאיתנו ישנה השפעה רבה על הסביבה, על אחת כמה וכמה אם אנחנו בתפקיד ניהולי. כיצד ממשיכים לתפקד וליצור שגרה פרודוקטיבית ויעילה במצבים רגשיים שונים בזמן מלחמה? כיצד ניתן לזהות את המצב הרגשי האישי ולתת לעצמינו מענה?
וכיצד ניתן לזהות מצבים רגשיים של העובדים שלנו ולהטיב עמם?
אילו כלים ניהוליים-מנהיגותיים נוכל להפעיל במצב הנוכחי וכיצד נוכל למנף את המצב לחיזוק הקשרים עם העובדים ועם שאר אנשי הארגון.
ההרצאה מעניקה כלי פרקטי לזיהוי מצבים רגשיים ומתן מענה מידי הן ברמה האישית והן ברמה הניהולית-מנהיגותית על פי שלושה מצבים (מצב חרדה, מצב עשייה מתוך לחץ, מצב תפקוד) במטרה להניע את האנשים ואת הארגון למצב תפקוד יעיל ואפקטיבי במציאות הנוכחית.
2. מנהיגות בשגרת מלחמה – האם יש "מתכון מנהיגותי" שניתן להפעיל על מנת לתפקד בשגרת המלחמה שנכפתה עלינו? מה ניתן ללמוד ממנהיגים מהעבר על האופן שבו אנו כמנהלים יכולים להנהיג את הצוות ואת האנשים שלנו? כיצד ניתן להתאים את המנהיגות למאפייני האישיות שלנו ושל הצוות שלנו ואיך מגיעים אל מקורות העוצמה והמשאבים הפנימיים הקיימים בכל אחד ואחת מאיתנו על מנת לבטא את פוטנציאל המנהיגות האנושי שממילא קיים בנו.
ההרצאה מעניקה מספר עקרונות וכלים פרקטיים למימוש המנהיגות שלנו בתוך ארגונים (וגם בבית) על מנת ליצור חווית יציבות, בטחון וודאות בתוך המציאות הכאוטית והמשתנה.
3. יצירת מוטיבציה והנעה בעת הנוכחית – ארגונים רבים מעידים על "מצב רוח ירוד" ועל "חוסר חשק" לעבוד לאור המתח, הכאב והקושי עמו אנו מתמודדים כפרטים וכעם. כיצד נוכל כמנהלים להתגבר על הקושי ולהניע את עצמינו ואת העובדים לפעולה, דווקא בעת הזו? מהם הכלים המנהיגותיים העומדים לרשותנו בכדי להניע וליצור תנועה חיובית של עשייה, תרומה ומשמעות.
4. למידה מהירה לנוכח חוסר בכוח אדם – ארגונים רבים מתמודדים עם חוסר בכוח אדם (מילואים, עובדים שפונו מבתיהם, ילדים של עובדים שטרם חזרו למסגרות וכו'). איך מתגברים על חוסר בכוח אדם בעת הנוכחית בהיבט של הכשרה ולמידה מהירה של תפקידים ומשימות? מה הכלים הניהוליים העומדים לרשותנו על מנת לקדם את העשייה ולצמוח למרות החוסר הקיים לעיתים בארגונים?
5. אמפתיה – אחד הכלים המנהיגותיים החזקים ביותר העומדים לרשות המנהלים הוא יכולתם להיות אמפתיים. זאת לצד הצבת רף לעשייה ולקידום משימות. מהי אמפתיה ואיך עושים אותה? מהן הטעויות הנפוצות – כלומר איך לא לעשות אותה, ומה נוכל לעשות כאשר אנחנו עצמינו כמנהלים זקוקים לאמפתיה?
המרחב הוא מרחב דיגיטלי (אם כי ניתן לקיים אותו פיזית בהתאמה לדרישת הארגון) ומטרתו להעניק מרחב להיוועצות ניהולית עבור קבוצות מנהלים.
המפגש נמשך בין שעה לשעה וחצי בקבוצות קטנות במטרה לתת כלים ניהוליים המותאמים באופן ספציפי לאתגרי המנהלים שעמם הם נפגשים בימי חירום ומלחמה.
נושאים שיכולים לעלות במרחב:
מספר המשתתפים במפגש – בין 4-15 משתתפים
מפקדים במערך פיתוח ההדרכה בחיל האוויר אשר ממלאים תפקידים מבצעיים במלחמה כתבו לנו לאחר המפגשים:
"תודה, זה היה משמעותי"
"פעם ראשונה מזה כשבועיים שנתתי לעצמי לדבר על מה שאני מרגישה"
"נכנסתי למפגש צינית ויצאתי ממנו אופטימית"
"מענה מדויק"
היה מהמם, ממש אהבתי!"
מרחב זה מאפשר מפגש אישי של מנהל/ת עם מנחה המומחה בתהליכי פיתוח מנהלים ופיתוח אישי. מטרת המפגש להעניק מרחב למנהלים להיוועצות ולתמיכה במטרה לתת מענה מידי לאתגרים ניהוליים ואישיים עמם מנהלים מתמודדים בימים אלו.
כל הזכויות שמורות © BeMind.co.il
כל הזכויות שמורות © BeMind.co.il
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים