לכולנו יש הרגלים אוטומטיים שמלווים אותנו בחיים ומשפיעים עלינו בכל ,תחומי החיים: בקבלת החלטות, במערכות היחסים, בסגנון התקשורת שלנו ובהתנהגויות שיוצאות מאיתנו, לעיתים בלי שליטה. הסדנה מעניקה הזדמנות ייחודית לזהות באופן מדויק את ההרגל האוטומטי הדומיננטי, לזהות את המחירים שאנו משלמים על ההרגל הזה ולרכוש כלים חדשניים לשינוי הרגלים. הסדנה מבוססת על מודל "ההרגלים השגורים" (פיתוח של ד"ר רותם בן חור) ומועברת לקבוצות קטנות.
הסדנה מעניקה למנהלים את המרחב לעסוק בפיתוח המנהיגות העצמית שלהם. הסדנה מפגישה את המשתתפים עם ידע נרחב מעולם המנהיגות אשר דרכו מתחזקת היכולת לגבש תפיסה מנהיגותית אישית המשפיעה על הזהות, על תפיסת העצמי וכן על אופן הפעולה הניהולית ביום יום. במסגרת הסדנה נחשפים המשתתפים למודלים חדשניים מעולם המנהיגות ולמתודולוגיות העוסקת בחיזוק הזהות המנהיגותית, בשיפור יכולות מנהיגות כמו היכולת לסחוף, לעורר השראה, להניע ולהשפיע.
אחד האתגרים הגדולים ביותר בעולם הניהול הוא אתגר הנעת עובדים. האתגר הזה הולך ומתרחב לאור מאפייני העידן הנוכחי, מאפייני הדורות ההולכים ומשתנים, התחזקות הרצון למימוש עצמי, מיקוד ארגונים בחווית עובד וצורך בתהליכי התפתחות אישיים שהולך ומתעצם.
הסדנה מבוססת על מודל עבודה להנעת עובדים ולהטמעת שינויים לפי שלושה שלבים: הבנת הביצוע, הסכמה לביצוע ויישום הביצוע. עבודה עם המודל ותרגול שלו מאפשרים להתחבר לרצון האמיתי של העובדים ולהניע אותם ממקום רגשי עמוק המחזק את החיבור הבינאישי ואת המחויבות לארגון ולמנהליו.
אחד המפתחות הניהוליים החשובים ביותר הוא יכולתם של מנהלים לחנוך ולהעצים את עובדיהם. החניכה והפיתוח של העובדים על ידי המנהלים משפיעים על מוטיבציה, תחושת שייכות, מחוברות ומחויבות העובדים לארגון. איך עושים את זה? איך מטמיעים מנגנוני עבודה של פיתוח וליווי מקצועי ואישי שיש לו אימפקט? הסדנה עוסקת בכלים פשוטים וקלים ליישום לחניכה, הקשבה והעצמה של עובדים בתהליכים מקצועיים ואישיים.
מיינדפולנס הוא כלי עוצמתי שנמצא אפקטיבי וככזה התורם לבריאות, להורדת סטרס, לפיתוח יצירתיות, לשיפור הריכוז ומתוך אלו לשיפור התפקוד. במהלך הסדנה מתנסים המשתתפים בתרגולים קלים ופשוטים ליישום של היכולת להיות ב"קשיבות" עצמית ולאחרים. אלו תורמים לשיפור הריכוז והנוכחות, לחיזוק יכולת ההקשבה ולהגברת המודעות לעצמנו ולאחרים. מעבר להנאה המובטחת מהתרגול ומההתנסות בכלי במסגרת הארגונית, הסדנה מחברת בין היכולות לתרגל מיינדפולנס לבין היכולת שלנו להיות מנהיגים טובים יותר, מנהיגים בעלי מרחב השפעה גדול יותר דרך הקשבה ונוכחות.
הסדנה מעניקה כלים חדשניים לתקשורת אפקטיבית ויעילה. במהלך הסדנה מתנסים המשתתפים בהקשבה פעילה, בהעברת מסרים וכן בראפור. ראפור הוא היכולת המופלאה להסתנכרן לאדם שמולינו, להתחבר אליו ולהוביל אותו בעדינות ובהקשבה למקום שאליו אנחנו רוצים להגיע יחד. הסדנה מרחיבה את היכולות הניהוליות והמנהיגותיות של המשתתפים בה ופורצת את גבולות הארגון במימוש הכלים גם למרחבים אישיים.
העולם שבו אנו חיים בנוי מצוותי עבודה מסוגים שונים. היכולת לעבוד בצוות היא יכולת בסיסית והכרחית בכל עובד/ת ומנהל/ת. הסדנה מועברת הן לצוותים אורגניים והן לקבוצות הטרוגניות בהתאמה, על מנת לתת כלים לשיפור אפקטיביות עבודת הצוות. במהלך הסדנה נפגשים המשתתפים עם שלבי התפתחות הצוות, ממפים את השלב ההתפתחותי של הצוות שלהם, בונים תוכנית להטמעת מנגנוני עבודה למאפייני הצוות ומקבלים כלים פרקטיים לשיפור תהליכי העבודה והתקשורת בתוך הצוות.
כולנו חווים עומס, ריבוי גירויים והפרעות במהלך יום העבודה. העידן הנוכחי, העידן הדיגיטלי, מאתגר אותנו אף יותר בריבוי הפרעות ובהתעצמות הרצון הבסיסי שלנו להתפתחות ולמימוש עצמי. כל אלו לעיתים מובילים אנשים לחווית "אין לי זמן" וקושי לחוות את החיים המקצועיים והאישיים כמלאים ומספקים. סדנת מנהיגי הזמן היא סדנה חדשנית שמשנה את התודעה שלנו לגבי ניהול זמן. היא מראה שגזלני זמן הם למעשה התנהגויות ומחשבות שאנחנו יוצרים, והם למעשה גורמים לנו למצבים כמו דחיינות או קביעה של ריבוי יעדים המובילים לתסכול, שחיקה, עייפות ועוד. במהלך הסדנה מזהים המשתתפים את גזלני הזמן האישיים שלהם ומקבלים פתרונות וכלים להתמודד עם גזלני הזמן שלהם דרך כלים לשינוי הרגלים.
קונפליקטים בכלל וקונפליקטים בארגון בפרט הם דבר שבשגרה במחוזותינו. היכולת להתמודד עם קונפליקטים היא עוצמה מנהיגותית. היא מאפשרת למנהלים למנף את הקונפליקט או את המשבר למציאות טובה יותר ולהבנות מערכות יחסים שיש בהן מימוש של ייעוד והשגת הישגים. במהלך הסדנה נכנסים המשתתפים ל"עובי הקורה" של הקונפליקט, לבירור התפיסה העצמית שלהם לגבי קונפליקטים, לכלים לניהול קונפלקיטים דרך תקשורת ושאילת שאלות. הסדנה ממוקדת לכלים לניהול קונפליקטים ויכולה להתרחב לסדנת המשך למנהלים שמטרתה לתת כלים למנהלים לפתור סכסוכים בארגון.
בעידן הנוכחי, השינויים המהירים בשוק העבודה, הדרישה לגמישות, העלייה בצפיות לביצועים גבוהים והתמודדות עם אי ודאות כלכלית וביטחונית, כמו גם השפעות הרשתות החברתיות והתקשורת הדיגיטלית – כל אלה מובילים לעומס גדול יותר של משימות ולחצים נפשיים. במקביל, החברה הישראלית עוברת שינויים דינמיים הכוללים חילוקי דעות פוליטיים וחברתיים, המשפיעים על אקלים ארגוני ומוסיפים שכבה נוספת של לחץ המביא את העובדים ואת המנהלים למצבי לחץ אקוטיים. הסדנה לחץ ושחיקה מעניקה פריזמה חדשה להתמודדות עם לחץ ושחיקה כמרכיבים המחזקים חוסן אישי וארגוני המותאם למאפייני העידן הנוכחי.
כל הזכויות שמורות © BeMind.co.il
כל הזכויות שמורות © BeMind.co.il
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים